1. ALEGE-ȚI FAVORIȚII – DISPONIBILITATE, PORTOFOLIU, BUGET

Contractarea fotografului de nuntă se face chiar și cu un an înainte de eveniment. Pe măsură ce amâni acest pas, șansele ca fotograful să fie deja rezervat pentru data nunții tale cresc.

Primul pas este să cunoști data nunții și bugetul estimativ pentru acest serviciu! Mai apoi, elimină din căutarea ta fotografii care au deja rezervată data respectivă.

Odată rezolvate aceste aspecte, fă-ți o idee despre ce îți dorești în materie de fotografie pentru nunta ta.

Alege stilul gândindu-te ce tip de fotografii îți plac

Îți plac fotografiile clasice, tradiționale, în care toți invitații sunt așezați frumos în poze? Sau cele tip fotojurnalism, originale, cu multe instantanee care să surpindă atmosfera și povestea evenimentului?

Ce ți-a plăcut la fotografiile altor nunți? Sigur ai prieteni care au avut recent un astfel de eveniment și ai aruncat o privire peste fotografiile lor. Gândește-te ce ți-a plăcut la ele și fă-ți o idee mai clară despre cum vrei să arate fotografiile tale.

Ce fel de fotografii ai vrea să ai de la nunta ta? Ce momente ale evenimentului dorești neapărat să păstrezi în albumul cu amintiri?

Analizează portofoliile fotografilor!

Adaugă în lista ta de favoriți pe cei ale căror portofolii îți plac și care consideri că ți se potrivesc. Vizitează-le și site-ul și pagina de facebook / instagram. Îți vei face în acest fel o idee și mai bună despre cum arată fotografiile lor și prin ce își diferențiază ofertele față de concurență.

Nu te grăbi în a face alegerea finală! Rezervă-ți câteva zile pentru a studia cu atenție stilul și produsul final al fiecăruia.

2. DISCUȚIE, ÎNTÂLNIRE, OFERTĂ, NEGOCIERE

După ce ți-ai făcut lista fotografilor ale căror portofolii au fost pe gustul tău și se încadrează în bugetul alocat evenimentului, este timpul să iei legătura cu aceștia prin telefon sau email.

Asigură-te că sunt într-adevar disponibili pentru data respectivă și discută cu fiecare în parte aspectele care te interesează.

Este foarte important să stabiliți o întâlnire, la care este de preferat să participați amândoi. Gândiți-vă dinainte la aspectele pe care doriți să le aflați de la fotograful respectiv. Vedeți cât de bine comunicați cu el. Este foarte important să fie o persoană prietenoasă cu care să vă înțelegeți, în prezența căruia să vă simțiți confortabil și relaxați. Contează ca fotograful să fie sociabil, plăcut, să vă inspire încredere și sinceritate și să fie interesat de nunta voastră.

La fel de important este, ca la întâlnire, fotograful să vă arate câteva albume întregi de nuntă. Astfel, vă puteți da seama dacă fotograful prezintă o constanță în calitatea imaginilor oferite pe parcursul evenimentului, și nu numai în momentele de referință, și vă puteți forma o opinie mai reală despre fotografiile pe care le veți primi și voi.

3. ALEGERE ȘI SFATURI FINALE

Acum e timpul să faci alegerea. Ai la dispoziție suficiente informații despre fotografii care ți-au plăcut și trebuie să-l alegi pe cel pe care îl consideri cel mai potrivit.

Decizia îți aparține în totalitate, noi putem doar să îți mai oferim câteva ultime sfaturi, deloc de neglijat:

Nu uita că un fotograf de calitate are alte prețuri față de unul obișnuit și că cei mai buni au rezervări în sezonul nunților chiar și cu un an sau doi înainte.

Nu te grăbi și nu lăsa căutarea fotografului pe ultima sută de metri. Alegerea unui fotograf pentru nuntă reprezintă o investiție peste ani! Alege-l cu atenție!

Nu alegeți aceeași persoană care să facă și fotografii și filmare. Nu va putea fi deodată în două locuri. Fotografia și filmarea sunt două lucruri total diferite.

Asigurați-vă că fotograful este o persoană plăcută, sociabilă, pe gustul vostru, care vă înțelege cerințele și cu care comunicați bine.

În cazul în care ați discutat cu o firmă care colaborează cu mai mulți fotografi, asigurați-vă că ați cunoscut fotograful care va fi trimis la nunta voastră și că portofoliul pe care l-ați văzut îi aparține.

Nu lăsa partea de fotografie unui prieten sau unei rude care „se pricepe” sau care „are un aparat profesional”. Este un moment mult prea important din viața ta pentru a risca fotografii de ocazie sau ca momente importante ale evenimentului să fie pierdute. În plus, nu va fi plăcut nici pentru fotograful de ocazie, care este și invitat, să-și petreacă toată seara făcând poze, din care în mare parte va lipsi.

Nu alegeți un fotograf cu experiență în fotografie sportivă, comercială, peisagistică, etc crezând că acesta va face o treabă bună. Experiența în fotografia de nuntă este crucială pentru că este un domeniu special și diferit. Succes

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *