“Cu cât citeşti mai mult, cu atât vei şti mai multe lucruri. Cu cât înveţi mai mult, cu atât mai multe locuri vei vizita” 

„Cărţile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândeşti cel mai mult.”

1. Reduce stresul

Indiferent cât de multă presiune este la locul de muncă, în viaţa ta personlă sau socială, totul este dat uitării atunci când citesti o carte buna.

Te-ai simţit vreodată atât de stresat, încât ai început să visezi cu ochii deschişi la alte tărâmuri? Surpriză, se poate să ajungi acolo unde îţi doreşti. Mulţi oameni sunt efectiv compleşiti de problemele lor, dar nu uita că oricând o carte te poate ajuta să evadezi din rutină.

2. Te stimulează mental 

Studiile arată că stimularea continuă a gândirii încetineşte apariţia demenţei şi a bolii Alzheimer. La fel ca oricare muşchi al corpului, creierul trebuie să rămână puternic şi sănătos. Aşa că expresia „foloseşte-l sau îl pierzi” se aplică perfect când vine vorba de creierul tău. Dacă vrei să iei o pauză de la citit, îţi poţi stimula simţurile cognitive jucând şah sau rezolvând puzzle-uri. Găsiţi aici studiul complet.

3. Îți modelează personalitatea 

Cu personalitatea nu ne naștem, o clădim în timp şi o şlefuim toată viaţa în funcţie de experienţele pe care le trăim.

4. Îți dezvoltă abilitățile de scriere

Lectura merge mână în mână cu extinderea vocabularului. Dacă lucrezi într-un domeniu unde trebuie să te joci cu expresiile şi cuvintele, cărţile nu trebuie să lipsească din viaţa ta. Cu cât citeşti mai mult, cu atât textul tău va fi mai divers, eviţi repetiţiie din text şi mai ales vei fi mai creativ.

5. Te vei concentra mai bine

Ne petrecem zilele făcând atât de multe lucruri. In fata monitoarelor, facebook,instagram,mesaje de la prieteni, emailuri, . Să citeşti necesită concentrare, dar faci doar un singur lucru. Mulţi oameni, chiar dacă vor, nu se mai pot concentra deloc. Cititul este un exerciţiu foarte bun şi te va ajuta să înveţi cum să te concentrezi mai bine, o să vezi cum va creşe şi gradul tău de productivitate.

 

Sursa: carteadelaora5

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *